Wednesday, July 9, 2008

Pelik sangat ke pakai jubah?

assalamualaikum...ni ana nak bercerita sket psl pkai jubah.ari tu,ana pergi giant terengganu.mase tu,ana gi pkai jubah hitam ngan jilbab pink.bila masuk je kt market tu(kt dalam kt jual barang2 tu)ramai orang tengok ana semacam jer,entah kenapa.tengok ana dari atas ke bawah,dari bawah ke atas.kalau ana pergi dengan kakak ana lak,diorang tgk kakak ana pun camtu gak sbb kakak ana pun pkai jubah ngan jilbab gak. dalam fikiran ana la,diorang ni x pernah tgk orang alim kot(perasan alim la tu).bukan apa, skrang ni kan zaman moden.manalah ada orang yang pakai jubah,makcik2 tu adalah.dan bdk2 tahfiz gak.zaman ni banyak jual jubah tapi jubah 1/4 (gaun la..)pelik sangat ker pakai jubah?pkai gaun 1/4 tu okay lak.terbukak sana,terbukak sini,apa kes?daripada ana pakai gaun yang entah apa2 ntah tu,baik ana pakai jubah yang boleh menaikkan maruah dan mengelakkan gosip-gosip yang tidak diingini.okaylah ana berhenti kat sini dahulu. wallahua`lam bissowab.

1 comments:

. said...

Rasulullah SAW pun pernah bersabda yang maksudnya; "Islam itu datang dalam keadaan dagang (asing), maka akhirnya pun dalam keadaan dagang".

Donia la ni memang macam tu, yang baik tu "Ripley's Believe It Or Not"... Yang jahat tu... dah jadi norm...

Yang penting, kita dan ahli keluarga kita, mohon dijauhkanlah dari api neraka...

Amiin...

nasikerabupetro